O meni

Moja fotografija
Ljubljana, Slovenia
starost: 32, višina: 176cm, teža: 69kg.

ponedeljek, 26. december 2011

7. Štafetni tek Sv. Barbare

Najprej opravičilo, ker ni prišlo do realizacije težko pričakovanega teka v Franciji :( Tako sem vas prikrajšal za kakšnih 10 minut dobrega branja! Sem se pa na dan predčasnih parlamentarnih volitev udeležil zanimivega štafetnega teka Sv. Barbare v Velenju. Šlo je za bolj družabno kot tekmovalno tekaško prireditev. Štafeta mora biti sestavljena iz 4 članov, od tega vsaj ena članica. Prav tako je potrebno štafeto poimenovati s fantazijskim imenom. Zanimivo, a ne?!

Štafete? Vprašanje je bilo kako izbrat štafete. V klubu je tradicija, da se oblikuje "TOP" štafeta, ki lahko poseže po najvišjih mestih. Ostale štafete pa se sestavijo na osnovi žreba. Ker nas je kar nekaj v dobri tekaški formi smo najprej mislili, da bomo odtekli kvalifikacije za "TOP" štafeto. Do kvalifikacij ni prišlo, saj se je Sandi ustrašil, da ga ne bo mogel nastopiti v prvi štafeti :) Šala. Izbrani so bili pravi tekači in tekačica. Tekačica v "TOP" štafeti je bila Nina, moja punca :)

Ker nama ni bilo vseeno kdo bo vodil našo državico, sva v nedeljo opravila še državljansko dolžnost, jaz sem bil prvi na volišču. Sem še pomagal postaviti nekatere zadeve. Obkrožil številko X, se hitro usedel v avto in se odpeljal po Nino na drugo volišče. Od tam sva hitro odrinila proti Velenju saj je bil start teka napovedan za 10.00 uro. Varno in točno vsa prišla na ogrevanje.

Iz Športno rekreativnega kluba Celje se nas je zbralo več kot 50. resnično pohvalno in lepo. Moja štafeta se je imenovala Hitri in drzni. Bili smo bolj drzni kot hitri :) Ostali člani štafete so bili: Klavdija, Mojca in Sašo. Vsi so nastopili po svojih najboljših močeh in to je vse kar šteje. Skupni čas za nas ni bil pomemben.

Po ogrevanju je sledilo še skupinsko fotografiranje in kaj kmalu so se kazalci na uri poravnali na uro starta. Jaz sem nastopil kot 4, kar je pomenilo, da sem imel še slabo uro do starta. V tej fazi so bile vse oči uprte v nastop naše najboljše štafete. Ta je začela izjemno dobro in vsi smo bili srečni :) Najhitrejši so za krog dolg 3.250 metrov potrebovali približno 11 minut in 30 sekund, tako da je bilo v menjalnem prostoru zelo živahno. Prisoten je bil teamski duh! Za našo štafeto je prva nastopila Klavdija, sledila ji je Mojca, Sašo in jaz. Medtem je s tekom začela tudi Nina. Rekel sem, da ne bom ponovil napake iz Palmanove, ko mi je pobegnila v cilj:) Odšel sem kakšnih 300 metrov stran od cilja in potrpežljivo čakal, da se prikaže. Zadnjih 300 metrov sem tekel z njo in jo spodbujal, še vedno so bili v igri za visoko končno mesto. Trasa je bila vse prej kot lahka :) Kmalu zatem je prišel tudi čas mojega nastopa. Ker sem startal kot četrti je bilo na progi že bolj malo tekačev, kar je bilo psihološko izjemno naporno. Sam sem se moral motivirati skozi celotno progo, da nisem popustil v tempu. Nisem se "šparal"! Ogled proge med ogrevanjem je bila dobra izbira, saj sem tako lahko pripravil taktiko teka.

Do prvega vzpona ful gas, vzpon previdno, vendar ne zadržano, sledil je regeneracijski spust, v katerem pa nisem popuščal. Sledil je drugi krajši, strmejši klanec, ki sem ga konkretno začutil v nogah. Pot po tem klancu je zavila nazaj proti izhodišču in se narahlo spuščala, bila pa je ravna, monotona, pa tudi v daljavi si lahko videl še zadnji klanec :) Naredil sem napako, saj sem nastopil v kratkih rokavih pa še brez rokavic. Rok nisem niti čutil, pa tudi težke so bile. NAPAKA!!! Premagam zadnji klanec in se z zadnjimi močni zapodim proti cilju. Med progo sem prehitel nekaj tekačev, večino poznanih iz ŠRKja :) Moj nastop je trajal natanko 12 minut in 10 sekund. Kar zadovoljen, dosegel sem 5 čas med klubovci.
Že pred tem je "TOP" štafeta zaključila s svojim nastopom in osvojila absolutno 3. mesto! Čestitam vsem članom, posebno Nini! Čestitam tudi članom svoje štafete za srčnost in spodbujanje! Vabljeni še k branju novice na ŠRK spletni strani.

Želim Vam prijetne praznike!

Gregor Muc

2 komentarja:

  1. Če si obkrožil X, potem je tvoja glasovnica žal neveljavna ;)

    Drugače pa lepi članki!

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsak glas šteje ;) Hvala! Še tebi kakšnega napišem ;)

    OdgovoriIzbriši